Camper onderhoud

Het camperonderhoud van een camper of kampeerauto is op te splitsen in twee delen te weten: een ‘auto-technische deel’ en een ‘opbouw deel’. Aan het opbouw deel, de buitenkant en interieur van uw vakantievoertuig, kunnen we reparaties uitvoeren. Voor het auto-technische deel, staan de monteurs in onze werkplaats klaar met de meest recente software en twee rechterhanden. We hanteren een transparante werkwijze, maken vooraf afspraken over de werkzaamheden. Bekijk de prijzen voor het camper onderhoud hier.

Voertuig controle

In onze werkplaats in Hengelo kunt u ook terecht voor een camper APK. Naast een verplichte APK inspectie, kunnen we ook alle vloeistoffen van uw voertuig controleren. Het peil en kwaliteit van de motor-, rem- en versnellingsbakolie. Zelfs naar de ruitenwisservloeistof wordt gekeken. Ook de accu wordt aan een inspectie onderworpen en de bandenspanning wordt gemeten. Zo’n onderhoudsbeurt behandelt alle belangrijke punten van uw camper of kampeerauto die bij een APK keuring niet aan bod komen. De onderhoudstermijnen staan in de boekjes van het betreffende automerk. Combineer het camper-onderhoud met een APK… Dat scheelt kosten en tijd, zodat u snel weer zonder zorgen op pad kunt.

Vakkundige monteurs

De monteurs van Auto Smelter zijn volledig op de hoogte van de technieken van uw camper en werken met professionele software. Ook kennen zij de specifieke aandachtspunten van campers, bijvoorbeeld de banden. Door het geringe aantal kilometers slijt een band van een camper of kampeerauto minder snel. Doordat het voertuig soms langere tijd stilstaat, kunnen banden uitdrogen. Voldoende profiel, maar onvoldoende draagkracht is het gevolg. Een belangrijk aandachtspunt. Bij gemiddeld gebruik volstaat een twee jaarlijkse camper onderhoudsbeurt. Maakt u intensief gebruik van uw camper of kampeerauto, dan raden onze monteurs een jaarlijks onderhoud aan.